Vrtec Ciciban

Zdravstvena ambulanta

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) izvaja program ZDRAVJE V VRTCU. Poleg drugih vrtcev iz Slovenije je v ta program vključen tudi naš vrtec Ciciban – skupina Čebelice.

»Namen tega programa je razvijati in okrepiti vrtce za oblikovanje okolij, ki postavljajo dobro počutje in zdravje kot pomembno vrednoto in si prizadevajo ustvariti pogoje za dobro počutje in zdravje ter krepijo sposobnosti posameznika za ohranjanje in izboljševanje zdravja v celotnem življenju.«

(http://www.nijz.si/sl/zdravje-v-vrtcu)

V sklopu tega programa nas je danes pri Čebelicah obiskala medicinska sestra Simona. Letošnji obisk medicinske sestre iz ZD Litija pa je bil malo drugačen. Bila je nekakšna »predpriprava« na pravi sistematski pregled, ki ga morajo otroci opraviti pred vstopom v šolo. V našem kotičku »ZDRAVSTVENA AMBULANTA« je sestra Simona na prijeten in prijazen način otroke seznanila, kako bo potekalo na sistematiki. Otroci so si najprej izdelali svojo zdravstveno izkaznico, nato pa z »osebnim zdravstvenim kartonom« čakali v čakalnici. Vsi otroci so brez težav in z velikim veseljem sodelovali z medicinsko sestro in tako z odliko opravili zdravniški pregled.

 Ko bo prišel čas za pravi sistematski pregled v ZD smo prepričani, da bodo otroci prav tako pogumno pristopili k stvari, kot so to storili danes.

Galerija Čebelice

Vrtec Ciciban