SIO 2020

Kulturni dan 8. in 9. r.: simfonična matineja in ogled razstave ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja

Učenci 8. in 9. razr. so na prvem letošnjem kulturnem dnevu obiskali dve kulturni ustanovi v Ljubljani. V Cankarjevem domu so prisluhnili simfonični matineji, na kateri so se na zanimiv in domiseln način predstavila tolkala v orkestru. V Mestnem muzeju LJ pa so si ogledali razstavo ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja. Vodiča sta jih s pomočjo izbranega dokumentarnega gradiva popeljala skozi razgibano Cankarjevo življenjsko in umetniško pot.

 • Prostovoljstvo

  Prostovoljci OŠ ŠmartnoProstovoljsko delo ima na OŠ Šmartno že dolgoletno tradicijo. Zavedamo se namreč, da se skozi prostovoljstvo gradijo dobri medsebojni odnosi, ki so pogoj za zdravo in varno šolo. Skozi aktivnosti prostovoljstva razvijamo in spodbujamo solidarnost, medsebojno spoštovanje, strpnost, enakopravnost, enake možnosti za vse ...
  Želimo si, da bi s pomočjo prostovoljskih aktivnosti učencev in drugih prostovoljcev, ki vstopajo v šolski prostor, pripomogli k ozaveščanju, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi ter da lahko vsak posameznik veliko prispeva h kvalitetnejšemu sobivanju.

  Več ...
 • Šolska shema

  Šolska shema je pomoč za razdeljevanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov v šolah in vrtcih. Cilji sheme: povečanje uživanja zelenjave, sadja, mleka, mlečnih izdelkov ter porabe lokalnih pridelkov, ozaveščenost o kmetijstvu in prehrani, zmanjšanje prekomerne teže pri mladih – vzpodbuja zdrave prehranske navade.
  Izobraževalne dejavnosti za otroke so obiski kmetij, skrb za šolske vrtove, izvajanje tečajev kuhanja.

  Več ...
 • 1
 • 2
 • 3