SIO 2020

Miklavževa darila za učence 1. razredov

Včeraj je nekatere učence presenitil Parkelj, ko je z verigo trkal na vrata učilnic in si celo drznil priti v nekatere razrede. Tako, kot so se ga učenci 1.a in 1.b razreda včeraj prestrašili, so se danes zjutraj razveselili daril, ki jim jih je poslal Miklavž. Seveda jim je napisal tudi dolgo pismo, kjer jim je povedal, kako jih je celo leto opazoval. Kljub temu, da z nekaterimi stvarmi še ni zadovoljen, je prepričan, da jih bodo do naslednjega leta popravili, ko jih spet obišče.

 

 • Prostovoljstvo

  Prostovoljci OŠ ŠmartnoProstovoljsko delo ima na OŠ Šmartno že dolgoletno tradicijo. Zavedamo se namreč, da se skozi prostovoljstvo gradijo dobri medsebojni odnosi, ki so pogoj za zdravo in varno šolo. Skozi aktivnosti prostovoljstva razvijamo in spodbujamo solidarnost, medsebojno spoštovanje, strpnost, enakopravnost, enake možnosti za vse ...
  Želimo si, da bi s pomočjo prostovoljskih aktivnosti učencev in drugih prostovoljcev, ki vstopajo v šolski prostor, pripomogli k ozaveščanju, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi ter da lahko vsak posameznik veliko prispeva h kvalitetnejšemu sobivanju.

  Več ...
 • Šolska shema

  Šolska shema je pomoč za razdeljevanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov v šolah in vrtcih. Cilji sheme: povečanje uživanja zelenjave, sadja, mleka, mlečnih izdelkov ter porabe lokalnih pridelkov, ozaveščenost o kmetijstvu in prehrani, zmanjšanje prekomerne teže pri mladih – vzpodbuja zdrave prehranske navade.
  Izobraževalne dejavnosti za otroke so obiski kmetij, skrb za šolske vrtove, izvajanje tečajev kuhanja.

  Več ...
 • 1
 • 2
 • 3