Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

S pisanim šopkom v pomlad

Zbiranje odpadnega papirja

Učenci in učiteljice PŠ Štangarske Poljane za letošnje šolsko leto zaključujemo zbiranje starega papirja. Z izkupičkom bomo poravnali del stroškov za zaključno ekskurzijo naših učencev. Verjamemo, da ste tudi Vi shranjevali odpadni papir, da bi nam pomagali zbrati nekaj sredstev v ta namen.

Odpadni papir pripeljite v zabojnik pri šoli v Štangarskih Poljanah od torka, 17. 4. 2018, do četrtka, 19. 4. 2018 (če je le mogoče, med 7. in 15. uro).

Hvala za Vašo podporo in pomoč.

Učenci in učiteljice PŠ Štangarske Poljane

Obisk hiše eksperimentov

Učenci PŠ Štangarske Poljane so v torek, 27. 2. 2018, obiskali Hišo eksperimentov v Ljubljani. Najprej so si učenci ogledali s poskusi obogateno interaktivno delavnico na temo plinologija, potem pa so samostojno eksperimentirali. Preko igre so spoznavali osnovne zakonitosti fizike. Pri tem so izvedeli veliko novega, zanimivega in se obenem še zabavali.

Spletni anketni vprašalnik za starše

Podrobnosti preberite v prispevku Spletni anketni vprašalnik za starše.

CŠOD Fara 1. dan

Srečno smo prispeli v CŠOD Fara. Vselili smo se v sobe in prisluhnili g. Damirju o poteku 1. dneva. Po kosilu smo se peš  odpravili do mejnega prehoda Petrina, kjer so nam policisti opisali svoje delo na meji, ter pokazali opremo, ki jo pri delu uporabljajo. Poigrali smo se še na šolskem igrišču in pojedli zelo dobro večerjo. Kaj smo jedli, boste povprašali otroke. Po večerji nismo odšli spat, temveč smo se odpravili na nočni pohod do lončarja v bližnji vasi, vmes pa nas je učitelj Tilen poučil o astronomiji. Poznamo že Veliki voz, Mali voz, Kasiopejo in zvezdo Severnico. Po nočnem sprehodu smo se preoblekli v pižamo, umili, prisluhnili pravljici in pridno zaspali. Dan je bil zelo poučen, zabaven, poln novih dogodivščin in prepleten s spoznavanjem novih prijateljev.

stran 1 od 2