Novice iz oddelkov podaljšanega bivanja

Bootcamp

Petki 2. in 3. razredov podaljšanega bivanja so rezervirani za celostno vadbo. Ob glasbi učenci na različnih postajah izvajajo določeno vajo.

Boot Camp je oblika funkcionalne vadbe, pri kateri so ključne tri stvari – uporaba lastne teže, enakomerno aktiviranje vseh mišičnih skupin in skupinska motivacija.

Vaje so tehnično različno zahtevne, vendar jih posameznik brez težav lahko prilagaja svojim zmožnostim in sposobnostim. Osnovni treningi so sestavljeni iz skupin vadb, kot so na primer sklece, trebušnjaki, poskoki, dviganje uteži in drugih predmetov, počepi, tek in raztezanje. Vadba je skupinska in poteka v intervalih z vmesnimi odmori, saj je visoko intenzivna.

Pustno rajanje

Pustni torek je bil na naši šoli še posebej norčav in vesel. Učenci in učiteljice podaljšanega bivanja smo imeli pravo pustno zabavo. Najprej se je po hodnikih šole slišal gromozanski rompompom. Rajanje se je nadaljevalo v dvorani,  kjer so se vse maske s plesom predstavile. Videli smo princeske, čarovnice, klovne, superjunake, indijance, kavbojce in še veliko drugih zanimivih mask. Ob zvokih dobre glasbe smo se dodobra namučili v različnih igrah in komaj čakamo, da je leto zopet naokoli.