OBISK RUDNIKA SITARJEVEC

V četrtek, 14.12., smo se po malici učenci tretjega razreda z učiteljico Pavlo in Tamaro odpravili v rudnik Sitarjevec. Do tja smo se del poti peljali z avtobusom, nekaj časa pa smo tudi hodili. Ko smo prišli, smo najprej dobili čelade, ker v rudniku kaplja. Najprej smo si ogledali kip svete Barbare, potem pa so nam pokazali orodja, ki so jih uporabljali rudarji. Pokazali so nam tudi rove, ki so jih kopali, netopirja, kose rude in voziček, s katerim so vozili rudo. Potem smo popili čaj in si ogledali kratek film o rovih, ki jih še niso odprli. Po filmčku nam je pravljičarka Darinka povedala kratko zgodbo o rudniškem škratku Sitarjevčku. Ko smo odšli ven, je vsak dobil svinčnik in zloženko o rudniku. Zelo so mi bili všeč različni kosi rude. Imela sem se zelo lepo. 

Zapisala: Zoja Godec, učenka 3. razreda

NASTOP NA TISJU

V nedeljo, 10.12.2017, smo odšli na Tisje. Ko smo hodili je bilo toplo, ampak na travniku je bil pa tudi sneg. Bilo je veliko ljudi. Zapeli smo pet pesmic. Najbolj všeč mi je bila pesmica Kranjski Janez. Dobili smo tudi sladkarije. Ko smo odšli, je bilo že mrzlo. Ko smo prišli domov, sem bila utrujena. Imela sem se zelo lepo.

Zapisala: Lara Perme, učenka 3.razreda

VABILO - DEDEK MRAZ

DEDEK MRAZ

se je spet odločil, da se ustavi v Veliki Kostrevnici. Starši, če želite , da dedek Mraz obdaruje tudi

vašega otroka, nam to sporočite najkasneje do torka, 12. 12. 2017.

Pred obdarovanjem bodo nastopili učenci PŠ Vel. Kostrevnica.

Torej dragi otroci in starši, upam, da se vidimo v soboto,

16. 12. 2017 ob 9. uri v PŠ Kostrevnica.

Pohod na Bogenšperk

V torek, 17.10., smo na PŠ Velika Kostrevnica izvedli kar dva posebna dogodka. Dopoldne smo se odpravili na jesenski pohod na Bogenšperk. To je bil naš prvi športni dan v letošnjem šolskem letu. Pot nam ni povzročala večjih težav in smo jo zlahka prehodili. Na cilju smo v lepem sončnem vremenu polni navdušenja poiskali še skriti zaklad. Zadovoljni smo se vrnili v šolo, kjer nas je čakal še en lep dogodek. 

stran 1 od 3