Ljubljanica in Cerkniško jezero

Učenci petih razredov so imeli v sredo, 29. 3. 2017, ekskurzijo v dinarskokraški svet. Najprej so si na Vrhniki ogledali razstavo o Ljubljanici in se sprehodili do Hudičevih skal, kjer je Močilnik, izvir Ljubljanice, do kamor je v daljni preteklosti prispel s svojo ladjo Argo in vojščaki tudi mitološki junak Jazon.  Pot jih je naprej vodila do Cerkniškega jezera, kjer so se z avtobusom zapeljali preko jezera, nato pa si ogledali maketo jezera z bruhalniki, požiralniki, estavelami in pritoki. Zopet so slišali tisto znano:  "Jezero je, jezera nej." Lahko vam iz prve roke povemo, da se letos pozna suša in da je jezera oziroma vode v njem  malo. Mimogrede smo pokukali proti Slivnici, pa je bil dan tako sončen, da so verjetno čarovnice počivale.

ŠPORTNO PLEZANJE

V petek, 17. 2. 2017, smo se po kosilu odpeljali z avtobusom v Šmartno. Tam so se učenci preizkusili v plezanju na veliki plezalni steni. Bili so navdušeni in želijo si, da bi to še kdaj ponovili.

DRSANJE V TEMENICI - NEPOZABNO DOŽIVETJE

Danes, 27. 1. 2017, smo z učenci v OPB-ju po kosilu odšli v Temenico na drsališče. Večina otrok je danes prvič stala na drsalkah in moram reči, da jim je šlo zelo dobro. Za otroke je bilo to res nepozabno doživetje in želijo si, da bi to še kdaj ponovili. 

ZIMSKE VRAGOLIJE

BOŽIČNO-NOVOLETNE DELAVNICE

Na začetku decembra smo imeli božično-novoletne delavnice. Z učenci smo ustvarjali po kotičkih. Na pomoč sta nam priskočili še prostovoljka Sara in svetovalna delavka Mojca Jurca.

Ustvarjali smo: darilne škatle, svečnike, obeske za novoletno smrečico, novoletne krogle, različne voščilnice.

 

GASILCI NA OBISKU

Obiskali so nas gasilci in nam predstavili svoje delo. Preizkusili smo se v gašenju ognja z gasilnim aparatom. Učenci, ki hodijo na gasilske vaje, pa so nam pokazali vajo z brentačo. Druženje smo zaključili v novem gasilnem domu z "gasilsko malico".

stran 1 od 3