Končni izlet - letališče

V četrtek smo se učenci podružničnih šol polni pričakovanja odpeljali na letališče Jožeta Pučnika. Ena od naših mamic, vojakinja Petra Marolt, nam je omogočila, da smo se spoznali z delom carinika na letališču in vstop v vojaški del letališča.

Na carini nam je g. Perovšek prijazno in na zanimiv način pokazal, kaj vse ljudje, brez dovoljenja, prinesejo s svojih potovanj v svojih potovalkah. Npr. korale, okle morskega leva, kitovo kost, medvedji, volčji kožuh...

Na terasi letališča smo se okrepčali, posladkali s sladoledom, vmes pa opazovali, kako letala vzletajo in pristajajo. 

Kasneje smo se odpeljali kilometer stran, v vojaški del letališča. Tam so nam piloti in vojaki pokazali vojaško opremo, mobilni radar in seveda vojaški helikopter. Pred nami je vzletel pravi helikopter, ki se je tisti trenutek odpravljal na reševalno akcijo.

Naša pričakovanja so bila v celoti izpolnjena. Hvala ga. Petra!

KOLO V ŠOLI

Ta teden so učenci in otroci iz vtrtca v šolo pripeljali svoja kolesa. Vsak dan so se vozili ina igrišču. Danes pa smo pripravili tudi manjši poligon s prometnimi znaki. 

POUK MALO DRUGAČE

Spet je sončno in toplo. Klopi smo prestavili v senčko, da imamo lahko pouk tudi zunaj. Uživamo ...

Naravoslovni dan - Živalski vrt

V sredo, 10. 5. 2017, smo z učenci PŠ Primskovo, Velika Kostrevnica in Štangarske Poljane obiskali Živalski vrt v Ljubljani.

Po prihodu avtobusa, smo naredili kratek sprehod mimo palete živali in si privoščili malico. Polni nove energije smo se sprehodili do slona, tigra, šimpanzov, medveda, volkov, kozorogov in se ustavili na zelo zanimivi predstavi – hranjenju morskega leva.  Po predstavi smo se razdelili v tri skupine in odšli smo na voden ogled, kjer so se učenci seznanili s prehranjevanjem živali, njihovo obliko telesa, način njihovega življenja, določeno žival so lahko tudi potipali in pobožali. Nekateri so premagovali tudi strah pred kačo – pred kraljevim pitonom.

Po vodenem ogledu smo si privoščili še težko pričakovan sladoled, se poigrali na nenavadnih igralih in polni novih vtisov odšli proti domu. Bilo je lepo.

 

ŠPORTNO PLEZANJE

V petek, 17. 2. 2017, smo se po kosilu odpeljali z avtobusom v Šmartno. Tam so se učenci preizkusili v plezanju na veliki plezalni steni. Bili so navdušeni in želijo si, da bi to še kdaj ponovili.

DRSANJE V TEMENICI - NEPOZABNO DOŽIVETJE

Danes, 27. 1. 2017, smo z učenci v OPB-ju po kosilu odšli v Temenico na drsališče. Večina otrok je danes prvič stala na drsalkah in moram reči, da jim je šlo zelo dobro. Za otroke je bilo to res nepozabno doživetje in želijo si, da bi to še kdaj ponovili. 

stran 1 od 3