Novice iz oddelkov podaljšanega bivanja

SKUPAJ SMO VEČJI

Oddelki OPB 1ab, 2ac in 2bc3b smo sodelovali v projektu SKUPAJ SMO VEČJI. Ustvarili smo risbe in slike na temo TO SEM JAZ – TO SMO MI. Izdelke smo poslali na OŠ Brezovica pri Ljubljani, kjer bodo iz prispelih izdelkov sestavili največji sestavljeni likovni izdelek na svetu in ga vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

NIVEA: Podarite nam modro srce

Prvošolčki podaljšanega bivanja so se pridružili akciji Podarite nam modro srce pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in podjetja Nivea. Ustvarili so srca in s tem obogateli  učni sklad Nivea prispevali delček sredstev za štipendiranje otrok in mladostnikov iz socialno šibkejšega okolja.

Naj naša modra srca osrečijo čim več otrok.

Kostanjev piknik 14. 10. 2016

V petek, 14. oktobra so se učenci, ki so vključeni v podaljšano bivanje zabavali na kostanjevem pikniku.

Kostanjev piknik je že tradicionalna oblika druženja učencev. Letošnji je bil še prav poseben, saj se ga je udeležilo približno 260 učencev (210 učencev matične šole ter 50 učencev s podružničnih šol  Štangarske Poljane, Velika Kostrevnica in Primskovo).

Ker nam vreme ni bilo naklonjeno, smo morali prvotni načrt nekoliko spremeniti. Tako smo športne igre preselili v športno dvorano, ustvarjalne delavnice pa na tribuno dvorane. Pri tem so nam na pomoč priskočili tudi učenci predmetne stopnje.

Kostanj so pekli starši učencev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo in hkrati priporočamo še za naslednje leto. Učenci so bili veseli in zadovoljni, zato jih malo daljše vrste na čakanje vročega kostanja, niso motile.